Plaatsingsprocedure

Bij Kindercentrum Speelpleintje zijn alle kinderen welkom. Wilt u er zeker van zijn dat uw kind geplaatst wordt op de plek en het moment dat het u past, dan is het belangrijk tijdig in te schrijven.

Hieronder ziet u de stappen die u doorloopt als uw u kind bij ons wil inschrijven.

  • Rondleiding
  • Inschrijven via de website
  • Plaatsingsovereenkomst tekenen
  • Intakegesprek met de pedagogisch medewerker
  • Wenmoment
  • Starten bij Kindercentrum Speelpleintje

Rondleiding

Tijdens de rondleiding maakt u kennis met de groepen en zal alles worden verteld over Kindercentrum Speelpleintje. De rondleiding wordt gegeven door de vestigingsmanager van Kindercentrum Speelpleintje.

De rondleiding kunt u via verschillende manieren aanvragen:

  • Via de mail info@kindercentrumspeelpleintje.nl
  • Telefonisch 06-46636794
  • Via het contactformulier op de website

Inschrijven via de website

Als u uw kind(eren) bij ons wilt schrijven, kan dit via de website.
Klik hier om in te schrijven

Inschrijven is mogelijk maximaal een jaar voor de gewenste plaatsingsdatum, mits de gewenste opvangtijden bekend zijn. Het inschrijven van een nog niet geboren kind(eren) kan alleen als de uitgerekende geboortedatum bekend is. Op het inschrijfformulier kunnen ouder(s)/verzorger(s) een voorkeur voor de gewenste dagen/dagdelen opgeven.

Plaatsingsovereenkomst tekenen

Als wij de inschrijving binnen hebben, zullen wij die zo snel mogelijk verwerken. U krijgt van ons een digitale plaatsingsovereenkomst met machtiging formulier voor automatische incasso. De plaatsingsovereenkomst kan door de ouder worden aanvaard door binnen 7 dagen de plaatsingsovereenkomst (digitaal) te ondertekenen. Indien de reactietermijn is verstreken is het aanbod als vervallen te beschouwen. 
Zodra u de overeenkomst heeft getekend ben u gegarandeerd van een plek bij Kindercentrum Speelpleintje. 

Intakegesprek met de pedagogisch medewerker

Een maand voor de startdatum nemen onze pedagogisch medewerkers contact met u op voor een afspraak. Tijdens de intakeafspraak maakt u kennis met de pedagogisch medewerker. Tijdens een intakegesprek wordt er gepraat over u kind(eren) en alle behoeftes/gewoontes. 

Wenmoment

Het is voor kindjes altijd even wennen aan het drukke bestaan op een kinderdagverblijf. Vanuit de rustige huiselijke sfeer belanden ze ineens op een groep met andere kindjes en pedagogische medewerkers die ze nog niet kennen. We zorgen er natuurlijk voor dat de rust zoveel mogelijk gewaarborgd blijft, maar er zijn toch veel kindjes aanwezig wat een behoorlijke indruk kan maken op een nieuw kindje. Ook een nieuwe ruimte, nieuwe geuren en natuurlijk de pedagogisch medewerkers zijn factoren waaraan het kindje moet wennen.

Om die reden hebben wij de wenperiode ingesteld, volgens de richtlijnen wordt de wenperiode verdeeld over minimaal twee momenten. De eerste keer komt het kindje ongeveer 2 uur, de tweede keer 4 uur.

Er wordt altijd per kind gekeken naar de wenperiode en wordt deze samen met de ouders ingericht. Het hangt ook per kind af hoe snel of langzaam de wenperiode gaat. Er kan natuurlijk altijd worden afgeweken van bovenstaande tijden.

Starten bij Kindercentrum Speelpleintje

Na deze stappen kunnen uw kind(eren) starten bij Kindercentrum Speelpleintje.